Jutska

Jutska

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Askarteluja; kelttiläinen risti

Koska tiesin, etten haluamaani akvaariokoristetta tulisi mistään valmiina saamaan, päätin tehdä sen itse. Tekeväthän monet kokonaisia taustojakin altaisiinsa.


Kuten tästä kuvasta voi jo huomata, aloin tehdä kelttiläistä ristiä. Koska halusin tehdä rististä vinon, säänpieksemän ja muutenkin kärsineen näköisen, en hionut yksityiskohtia turhan tarkasti. Materiaali on styroksia jota veistin kaiverrusveitsisarja apunani.


Liimasin styroksiristin ihan vain kuumaliimalla kasaan, ja seuraavaksi se sai kerroksen tasoitelaastia rempseästi laitettuna, jotta pinta ei olisi tasainen. Ironista sinänsä.


Maalasin pinnan Trend7-maalilla, jonka sävytin kolmeen kertaan saadakseni kolme eri harmaan sävyä. Yritin saada pinnan edes etäisesti kiveä muistuttavaksi. Tämä oli tosin vasta ensimmäinen kerta kun sellaista yritin, joten tätä parempaa lopputulosta en aikaiseksi saanut. Kynä on mukana kuvassa, jotta koosta saa edes jotakin osviittaa.





Risti sai pintaansa vielä uretaanialkydilakan, joka on kuivuttuaan myrkytön eikä likoa irti. Tällaista on mm. venelakka. Pinta muuttui nyt kiiltäväksi, joka ei ole ulkonäöllisesti niin kiva asia, mutta pakko tämä oli lakata jotta siitä ei varmasti irtoaisi mitään akvaarioveteen.


Äskettäin silikoonasin ristin kiinni liuskekivipalaan, koska styroksi tunnetusti kelluu. Huomenissa risti päätyy altaaseen ja toivottavasti pysyy kiven avulla pohjassa.

Ainakin yritin valita myrkyttömiä ja kuivuttuaan turvallisia aineita tätä tehdessäni (opettajani avustuksella toki), jotta tämä ei olisi vaarallinen tuleville kaloille. Here's hoping! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti