Jutska

Jutska

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

45, omenakotilot ovat munineet.

Ostin joulukuussa toiselta harrastajalta neljä hyvin nuorta omenakotiloa. Kaksi vaaleansinistä sinisillä jaloilla, yhden violetin sinisellä jalalla ja yhden vaaleanpunaisen keltaisella jalalla. Ne eivät olleet silloin pikkusormenkynttä isompia, mutta nyt jaloilla on pituutta jo ainakin 4 cm ja kuoren halkaisijakin on samaa luokkaa.



Olin jo muutaman päivän ajan ihmetellyt, kun vaaleanpunainen yksilö "ratsasti" jatkuvasti toisen vaaleansinisen kuoren päällä. Noh, ilmeisesti asia olikin niin, että vaaleanpunainen on uros ja vaaleansininen naaras, ja lisääntyminen oli käynnissä, sillä toissayönä lasin yläreunaan, vesirajan ylöpuolelle, oli munittu kolme munarypästä.

Vaikka omenakotilot ovatkin pääasiassa akvaattisia, ne pärjäävät muutamia tunteja ilmassakin, kunhan pysyvät kosteina. Munaryppäiden pitää olla pinnan yläpuolella, jotteivat kehittyvät poikaset huku. Ryppäitä tosin pitää sumuttaa silloin tällöin, jos ne näyttävät kuivuvan. 2-3 viikkoa pitäisi mennä siihen, että poikaset kuoriutuvat ja tiputtautuvat veteen täysin valmiina, minikokoisina kotiloina. Jännä nähdä, mitä värejä tuollaiset vanhemmat saavat aikaiseksi. Sitä odotellessa! :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti