Jutska

Jutska

tiistai 6. maaliskuuta 2012

45, esittely





Näemmä minulla ei ollutkaan kunnollista kuvaa pienemmästä, joka ei olisi ns. vanhentunut. Kuvassa näkyy mustamollin poikasia, joita vielä jonkin aikaa sitten kasvatin. 3 kk aikana kasvatin ja myin n. 50 kpl mustamolleja (alkuperä 1 koiras ja 4 naarasta), mutta sittemmin luovuimme molleista kun ne olisivat tarvinneet vähän toisenlaiset vesiolosuhteet.

Tekniikka

Eheim Aquaball-sisäsuodatin
Eheim jäger-lämmitin 15w
Sacman-ilmastin. Ikää tällä on ainakin 15 vuotta mutta toimii!
tavallinen loisteputkivalaisin

Kasvisto

Kierteisvallisneria (Vallisneria asiatica var. biwaensis)
Anubias (Anubias nana)
Konnanputki (Hydrocotyle leucocephala)
Melalehti (Cryptocoryne wendtii 'Tropica')
Vedensuosikki (Limnophila sessiliflora)
Tuoksuvedensuosikki (Limnophila aromatica)

Pikkualtaassa pienikokoisiksi jäävät kasvit pärjäävät hyvin, sillä virtaus on hentoinen eikä tuholaisia juurikaan ole. Omenakotilot tietysti järsivät niitä jos en ole muistanut tarpeeksi usein niille vihanneksia tarjota, mutta se ei ole toistaiseksi haitannut.

Asukkaat 


Täpläpartamonnin poikasia (Ancistrus cirrhosus) n. 10-15 kpl
Kirsikkasukarapu (Neocaridina heteropoda var. "red") 5 kpl + poikasia
Maatiaissukarapuja n. 10 kpl
Omenakotilo (Pomacea bridgesii) 4 kpl


Tämä allas oli halpa ostos, sillä tämäkin hankittiin käytettynä. Allas, Aquaball, valaisin, aluslevy ja taustakuva vain 30€. Uusi lämmitin maksoi pelkästään 27€, joten se antanee osviittaa. :D Perjantaina haen tähän altaaseen mittatilauksena teettämäni kansilasit, joille ei tule hintaa kuin 15€, onneksi. Hiekka otettiin isosta altaasta jotta saatiin pienempi kypsäksi, samoin joitain kasveja. Pääasiassa on asumuksena omenakotiloille ja sukaravuille ja erinäisille kalanpoikasille kasvatusaltaana, kunnes muuttavat muualle. Partiksia saa tulla hakemaan. ;) For real, tulkaa, pliis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti